Εργαστήριο

Μια σειρά από πραγματικές και σχετικές δραστηριότητες συνοδευόμενες με το αντίστοιχο υλικό, οι οποίες στοχεύουν στους επιθυμητούς μαθησιακούς στόχους και εκτελούνται δια ζώσης ή ηλεκτρονικά με ομάδες από εκπαιδευόμενους.

Γραπτή εργασία πριν από το εργαστήριο - 30 λεπτά

Εργασία αναστοχασμού ή ηλεκτρονική συζήτηση. Οι φοιτητές απαντούν στην ακόλουθη ερώτηση: Έχετε μάθει ποτέ για τα ανθρώπινα δικαιώματα; (Όχι μόνο αν ακούσατε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά αν στην πραγματικότητα μάθατε γι' αυτά;) Αν μάθατε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό έγινε στο δημοτικό σχολείο, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο πανεπιστήμιο; Μέσω της οικογένειάς σας ή άλλων επιρροών εκτός σχολείου; Τι θυμάστε για αυτή την εμπειρία (π.χ. συγκεκριμένο δικαίωμα που συζητήθηκε, εάν η εμπειρία σας κινητοποίησε);

Δραστηριότητα 1

Δραστηριότητα 1

Δραστηριότητα 2

Δραστηριότητα 2
Yποστηρικτικό Υλικό

Δραστηριότητα 3

Δραστηριότητα 3
Υποστηρικτικό υλικό

Γραπτή εργασία μετά το εργαστήριο - (2.5 ώρες)

 

Ανατροφοδότηση μεταξύ των φοιτητών. Καταγράψτε γραπτώς εποικοδομητικά σχόλια στους συμφοιτητές σας σχετικά με τις μαθησιακές δραστηριότητες για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτά τα γραπτά σχόλια μπορούν να αφορούν το περιεχόμενο, τις μεθοδολογίες, την εφαρμογή, όσων αναφέρθηκαν, και να προτείνουν πηγές προς διερεύνηση και βελτιώσεις. 

Ημερολόγιο. Γράψτε στο ημερολόγιό σας, μια απάντηση 250 λέξεων σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες ερωτήσεις, αναλογιζόμενοι τι αποκομίσατε  από το εργαστήριο. (Οι απαντήσεις μπορούν να αναρτηθούν στο διαδίκτυο σε ένα Φύλλο/Ημερολόγιο Google που έχει αναπτυχθεί για κάθε φοιτητή.) 

Τι αποκομίσατε από αυτήν τη συνεδρία; 

Πώς θα επηρεάσει τον τρόπο διδασκαλίας μου η εμπειρία αυτής της συνεδρίας; 

Για ποιο θέμα θα ήθελα να μάθω περισσότερα;